【小公主人仔細細就已經…】陳豪:唔好唔好

藝人陳豪以嘉賓身份出席親子餐廳開幕禮,透露平日帶住三個仔女出外用膳時也非常苦惱,幸好近年不少餐廳有劃分小童玩樂區,令家長們方便不少。

廣告

廣告

談到太太上載女兒Camilla穿公主服戴后冠及自己港姐冠軍拿權仗的合拼照,問到女兒可有穿公主服出街?

陳豪謂:「又冇,嗰日媽咪(陳茵媺)行街,喺旺角見到啲好正嘅嘢,就買咗條Elsa裙畀個女。(個女有冇潛質去選美?)唔好唔好,佢已經好貪靚。(太太話畀佢更貪靚?)佢出世已經好貪靚,見媽咪打扮會眼甘甘望實,但我比較保守啲,但將來做乜就要自己決定。」

那可接受Camilla穿泳衣?陳豪自言是保守父親,認為女兒最好不要,至於現時是否已禁止女兒三點式示人?他謂:「又唔係,不過佢尋晚話要戴住個Elsa頭箍瞓覺,所以唔好畀佢睇到搽指甲油,佢會不斷強化。(咁咪避免畀佢睇到扮靚?)咁佢又特別可愛,打扮少少已經好可愛,所以唔好太過分。」

對於不時與太太撇下仔女二人世界,陳豪不諱言絕對需要:「我哋係全職父母,有時都需要透吓氣。」

(on.cc)