【踢爆胡諾言講大話】陳琪偷影老公:佢呢世都走唔甩

藝人陳琪與胡諾言(胡仔)早前帶同兩個女兒到日本旅行,期間還安排她們一連幾天上滑雪堂。

她謂:「想帶小朋友學唔同嘢,香港比較熱,所以我哋向北走,去凍啲地方玩雪,就揀咗日本,兩姊妹玩得幾好。」

人細鬼大的細妹,竟一開口表示要挑戰玩Snowboard,令陳琪百思不得其解:「估唔到佢又滑得幾好,家姐本身有學開Ski,今次可以自己坐吊車上雪頂滑落嚟。」

而此行亦發生小插曲,陳琪透露老公因返港後便要參加一年一度的馬拉松比賽,故全程就住玩,不敢盡興,沒料最終老貓燒鬚,於滑雪場上跌倒令膊頭受傷。

她謂:「都返咗嚟成個月,但佢仲要做物理治療,可能男人自尊心強扮冇嘢,成日靜靜哋話去街,其實知佢睇物理治療囉!」

「不過有嘢要讚佢,就係佢平時去世界各地都喜歡跑步,今次酒店住20樓,有日望落街有個男人跑步,睇睇吓係我老公,咪即刻影佢張相傳畀佢睇,佢見我偷影佢都覺得好甜,其實隔咁遠都畀我搵到佢,所以佢呢世都走唔甩!」

胡諾言無論走到哪裏都喜歡跑步。

 

 

 

 

 

(facebook / 綜合報道)