【直認好開心】馬德鐘升晒呢!

 

藝人馬德鐘出席邵氏兄弟的影視發布會,提到有份演出電影《使徒行者諜影行動》,與三大影帝古天樂、張家輝和吳鎮宇合作。

他表示:「好開心同榮幸可以參與呢個製作,同三個影帝同場口,其實以前都分別同佢哋三個合作過,今次同三個一齊再合作。因為套戲好多內心戲,現場啲火花霹靂啪喇,好享受。」

張家輝
古天樂
吳鎮宇

他笑言今次在戲中飾演警務處處長,是他夢寐以求的角色…

「以前最初做警察係散仔,後來入咗娛樂圈拍戲做警察又係做散仔跟住變做督察,冇諗過可以做到一哥,今次終於可以畀我試一次。(今次做高層,唔需要打?)內心戲比較多,我冇去緬甸、西班牙拍外景,我個角色要喺個安全嘅位置去做嘢。(會拍多啲電影?)電影、電視兩方面都會,希望多啲發展,公司話開《飛虎III》,唔知我會唔會有份。」

另外,問到兒子馬在驤是否也簽了邵氏,他坦言公司會幫忙接洽工作,但沒有正式簽約:「阿仔都可能有機會同我一齊拍戲,佢依家喺澳洲讀書,之前有工作搵佢,佢都特登飛番香港。」

 

 

 

 

 

(on.cc)