【瘦到得返棚骨】驚爆袁偉豪突然暴瘦 疑似有病!?

藝人袁偉豪主演的無綫劇集《鐵探》即將於四月一日於翡翠台晚上九時三十分首播,劇中袁偉豪飾演重案組督察尚垶,原本是警隊明日之星,但因為一次為救同袍,被悍匪於頭部轟了一槍,雖然傷後奇迹生還,但就受盡創傷後遺症的折磨。

廣告

為了演活這個角色,袁偉豪拍此劇時,要於三個月內激減20磅,即由160磅速減至140磅,更要在十日內脫水達到極瘦的狀態,當時不少人見到他,都以為他有病!

原本已經超Fit~

廣告

 

上年先出寫真集,大show美好身材~

其實袁偉豪的情況好癲,見他逐漸瘦到排骨盡現的相,真係好陰功!袁偉豪接受傳媒訪問時說:「因為我平時有做運動,都有啲肌肉,雖然本身係瘦底,但要瘦到嗰種狀態,惟有做最唔健康嘅方法減磅,就係節食,當時我只可以食啲冇味同極小量嘅食物,好似烚蛋,煎一個番茄當晚餐咁!」

過程真的相當艱辛,因為袁偉豪本身都喜歡食嘢,更是愛跑一族,不過當時不能吃之餘,更不能做運動,因為試過拍攝期間有一日去跑步,跑跑吓他突然頭暈及睇嘢有白影,原來是血糖低呢!

 

 

 

 

 

(on.cc)