【BB KOL超勁】吳日言:出世123日已經賺六位數字

廣告

吳日言(Yan)去年11月為老公Barry誕下愛女Beatrice,日前以「123日派對」做主題為囡囡舉行百日宴。

廣告

跟Yan同年出道的董敏莉、「生煎包王子」蕭潤邦(Oscar)、林芊妤(Coffee)、前DJ梁梓禧和鍾慧冰等都有到賀,董敏莉和Coffee更帶了她們的BB到來,變成BB們gathering。

Yan昨晚把囡囡打扮成可愛小公主,小小的Beatrice未知是否不習慣有太多陌生親友,她面對鏡頭時一度扁扁嘴。梁梓禧昨晚把照片放上facebook與大家分享,大合照當中,Yan一家三口卻企旁邊,反而梁梓禧和鍾慧冰「攝」正中間,難怪梁梓禧得戚留言:「唔好意思,幅相似我同冰姐(鍾慧冰)搞百日宴咁㖭。」

梁梓禧看到好友董敏莉和Yan都升呢人母,他又說:「呢兩位女士分別都做人阿媽,我表示驚訝,人生。尤其董敏莉,我唔敢相信佢識湊B。」

 

Oscar昨晚貼相後也留言祝賀Yan夫婦:「喺好耐好耐以前睇住你哋大,睇住你哋拍拖,睇住你哋結婚,睇住你哋生BB,123日繼續身體健康精靈可愛,大家繼續努力。」

昨日Yan接受《蘋果》電話訪問,她說:「轉眼Beatrice已經123日,我特登揀呢個日子,邀請咗過百位賓客同囡囡慶祝,Coffee同monie都有帶埋寶貝一齊嚟,3個新手媽咪合照都雞手鴨腳,好搞笑。」

Yan又讚囡囡在百日宴表現淡定,大家都讚她見慣大場面,長大後可以做幕前。Yan說:「其實而家都有嬰兒產品搵囡囡試用同分享,我都有意打造佢成為新一代BB KOL,賺下書簿費,而家佢自己搵嘅錢同利是錢,我都有幫佢儲起,已經有六位數字,希望從小培養佢儲蓄同投資嘅習慣,目標係18歲嘅時候可以有七位數字。」