【大仔同女女鍾意】陳茵媺:二仔就保守啲

藝人陳茵媺在中環活動,並為兒童醒獅進行點睛儀式為活動揭開序幕。

陳茵媺分享教小朋友心得,她會放手讓小朋友嘗試,訓練自信心,但身為媽媽緊張亦難免。

陳茵媺與老公陳豪(阿Mo)最近到泰國蘇梅島慶生,原來是老公為她炮製的生日驚喜,認真恩愛!

她說:「同老公去咗兩日,小朋友就奶奶睇住,本來都想去耐啲但係又唔捨得啲小朋友。本來唔知嘅,老公諗住畀個Surprise我,但係旅行社嘅經紀穿咗煲,佢先同我講。」

講到她的泳衣照被讚身材弗爆,她說:「好開心着到嗰套泳衣,阿Mo影得角度好、又曬黑咗、天氣好熱,冇小朋友喺身邊可以着得靚啲,大仔同我女鍾意我着得靚啲、二仔就保守啲。」

返港後陳茵媺則與小朋友一起親手做彩虹蛋糕為陳豪慶祝生日,她說:「老公好鍾意我哋手做嘅嘢禮物,覺得好有心思,今次第一次整彩虹蛋糕,都有啲緊張,小朋友就幫手裝飾蛋糕。」

講到轟動全城的「安心偷食」事件,陳茵媺說:「作為藝人私人生活往往都變得好公開,自己係局外人,唔想畀咁多意見,唔希望火上加油,希望佢哋會好好處理,希望佢哋好。」

問到陳茵媺的老公陳豪可會被人引誘,她說:「我囉,因為我依家都仲當佢男朋友。」

一講到老公就笑得勁冧!

問到會否管束老公約朋友?她說:「佢都係約我多,我都同佢一齊去。」

(on.cc)