【娶張寶兒?】袁偉豪抱住晴晴超有父愛!

藝人袁偉豪(Ben)與女友張寶兒跟一眾《鐵探》的演員相約食飯睇大結局,明天是Ben的38歲生日,大會安排蛋糕提早為他慶祝,眾人即時起哄叫Ben娶寶兒,他即時叫大家冷靜。

與劇中晴晴建立了深厚感情,這對沒有血緣關係的父女一直很受觀衆歡迎~

問到正日如何慶祝?他笑言約了脊醫:「我後脊好痛,搞到全日都偏頭痛同牙痛。(女友點同你慶祝?)我要問吓佢先。呢兩日都約咗朋友食晚飯,我唔鍾意大搞,40歲先啦!(有咩生日願望?)身體健康,希望工作上有多啲新嘗試。(人生大事呢?)袋住先!大家多多包涵,我哋有自己嘅步伐。」

Ben早前跟楊明到了哥倫比亞拍攝《打工捱世界3》,他稱因當地網絡不穩定,所以未能追劇,亦沒有跟女友視像。講到劇情非常催淚,他說:「我琴晚有睇都唔錯,屋企人都有打畀我,話好感動。(網民撐惠英紅攞視后?)暫時都好有優勢,不過好多劇都未上,我都想佢攞,難得佢返嚟拍劇,係佢巔峰之作。」

「(你攞視帝?)我做到自己想做,有朋友話想我攞,但我受之有愧,喺我個角度冇完美,只求做得好過上一部,做到自己本分,獎項就睇觀眾。」

對於男友生日,寶兒稱禮物要保密:「其中一份禮物喺海外訂購,仲未送到。(包起你自己做禮物?)每年都送會悶,聽日會同埋朋友一齊食飯。(介意冇得二人世界?)我哋做呢行經常都好忙,大家可以夾到一齊食飯好難得。」

對於Ben表示人生大計要袋住先,她說:「袋住先!我哋未去到呢個階段,都好享受拍拖階段。」

 

 

 

 

 

(on.cc)