【唔可以咁辛勞】蔡卓妍:條腰粗咗一個圈

蔡卓妍(阿Sa)出席「英皇珠寶Love Knot系列」活動,她穿着白色衫裙。

英皇珠寶主席兼行政總裁楊諾思剛巧亦穿白色裝束,阿Sa講笑:「我哋係阿Sa阿嬌」

她透露活動後要急往機場,與真正阿嬌(鍾欣潼)到日本過二人世界!

「因為15號係Twins出道18周年,我哋去日本二人世界,好短去幾日,冇帶另一半,主要吃喝玩樂。」

提到近來她經常放假:「我去咩呀!(雪卵)。所以唔可以咁辛勞,今日活動係幾個月前接,其實仲有少少肥,條腰好緊,粗咗一個圈,上身本來唔係呢件衫,揀呢件想睇嚟瘦啲,想好似容祖兒咁fit。」


她透露已完成雪卵,但會再做一次:「今次儲到OK,數量不過不失,會再儲多次穩陣啲,再儲一次生力軍。自己年紀唔細,細啲開始儲,依家卵質素Ok合格。(有冇唔舒服?)少少,肚仲有少少痠痛,脹脹地,本來今日想改期,但Mark咗就做。」

她表示之後都會接簡單的活動和廣告,不會完全放假,八月亦要做舞台劇。

提到雪卵使用限期為10年,阿Sa指未計劃何時用,當她聽聞黃澤鋒的太太52歲仍可以懷孕生B,阿Sa即說:「係咩?咁我而家有番啲自信。」阿Sa又指在完成第二次雪卵程序後便會積極操弗,她希望可以像容祖兒一樣有骨感,而阿Sa將於8月演出舞台劇,故相信在8月前會操弗身形。

她自爆在台灣工作時,因為計錯數搞到打錯針:「計錯日子,打錯分量,勁驚,當時人在日月潭,即刻打電話畀香港醫生,佢話打錯咗冇法,叫我第二日去台中搵間診所買排卵試紙,睇吓啲卵有冇消失。」她又說自學在肚子位置打針,初時好驚,要求醫生幫手,誰知醫生一下推手便完成,現在自行打針已唔驚。

(綜合報道)