【同張寶兒…】袁偉豪:可能雙喜臨門

廣告

李佳芯(Ali)跟袁偉豪(Ben)晚上在銅鑼灣出席餐廳活動,他們被大會安排有如一對新人結婚進場。

廣告

Ali笑言:「好在我冇着白色裙,否則會畀人誤會我結婚。我平時入戲要啲時間,我比較慢熱,頭先都覺得我哋結婚呀?每次行旋轉樓梯,有晒spotlight射住,起晒音樂,全世界都望住你就會有咁嘅感覺。」

袁偉豪則笑言自己是伴郎,又像父親帶女兒進場。

李佳芯和袁偉豪各有拍拖對象,問到Ali可會雙喜臨門?她稱劇接劇的雙喜臨門就會,Ben直言Ali已奪視后,也是時候做人妻,Ali即說:「最重要係搵啱對象,拍拖同結婚係兩回事。」

問她是否意指現時男友並非結婚對象?她即時瞪大雙眼,並連說三次「唔係」,又指:「我係咪講錯嘢?我係話有時好男友未必係好老公同好爸爸,要Work落去先知,但如果佢唔好,我哋都唔會拍拖四年。我哋都想行去下一步,但要睇緣分。(差啲咩?)時辰同錢。」

袁偉豪坦言跟女友張寶兒有談過結婚的事,問到他夢想中的婚禮?Ben坦言:「大致上呢啲好基本,我覺得最重要係一班朋友、長輩玩得開心,希望佢哋可以玩到半夜,玩得盡興,我就好早瞓,留畀朋友自己玩。」

Ali即問對方是否會大搞?Ben認為大有大搞,細有細搞:「冇人知,睇心情。(有冇同女朋友傾過?)有傾過,都有諗過吓,都係順住去,反正依家話想結婚都要一年後,除非乜儀式都唔搞。」而他會否秘密結婚也是未知數:「唔知㗎,可能雙喜臨門,又或者有其他可能性。」

Ben又話:「我覺得結婚係兩個人嘅事,要兩個人嘅心態都好Ready,除非我所講嘅雙喜臨門,否則作為男性角度結咗婚加上有小朋友就乜玩具都唔使玩,要時間去適應。我希望工作上再衝刺,博多啲。」

(綜合報道)