【公開60日減肥法】Gordon哥哥蕭徽勇勁減100磅勁搶鏡

由馬國明主演新劇《降魔的2.0》終於煞科,一班演員就去咗食飯慶祝,主角馬國明、同馬海倫、黃穎君、陳榮峻等人齊齊合照,但蕭徽勇(Gordon哥哥)就搶晒其他主角鏡,因為見佢又瘦咗一圈。

 

現年41歲的Gordon哥哥曾經做過兒童節目主持,當年佢嘅肥仔形象令一眾小朋友都覺得佢非常親切,但原來體重一度高達300磅,去年他的起心肝減肥,皆因身體出現警號,胃痛入院,一做身體檢查就發現出現嚴重高血壓問題…

結果由近300磅減至175.8磅多,而佢所用嘅就係60日蔬果汁斷食減肥大法,再加重量同帶氧運動,成功減去100磅!

而尋日張合照見Gordon哥哥又瘦了一圈,原來佢又再減去十幾磅,現在最新磅數係168.7磅,因為近日要趕拍《降魔的2.0》與《唐人街》嘅佢因為工作忙碌而瘦。

另外,因爲要配合《降魔的2.0》後期的造型,所以再需要減肥,繼續加油Gordon哥哥!

 

 

 

 

(綜合報道 / on.cc)