【捕獲楊怡去中環…】羅仲謙:你哋咁快知嘅?

現年39歲的楊怡與年輕5歲的羅仲謙發展姊弟戀,2016年拉埋天窗。

廣告

廣告

結婚將近三年的他們十分喜歡小朋友,兩人雖然一直努力造人,但經常因工作分隔兩地。

去年底,楊怡曾表示已準備好做媽媽,並推掉所有劇集停工休息,打算調理身體等生豬B,奈何至今仍未成事。

據知,愈心急生B的她壓力愈大,四出尋找偏方及睇神醫期望盡快「中獎」。身為老公的阿謙見老婆如此焦急亦瞓身配合,近兩年不停離港拍劇的他,現在雖忙為新片出埠宣傳,但之後會一直留港工作,並接拍無綫以警匪片為題材的新劇,原定7月開始拍廠景,但因「黃心穎事件」讓《法證先鋒Ⅳ》重拍,故阿謙的新劇預計延至8月才開拍,所以又多一個月「侍產」時間與老婆密密造人。

一直調理身體、糟肥等生B的楊怡日前獨自驅車往中環,晒長腿的她身形纖瘦,似乎靜養多月依然沒長肉。

問到造人計劃進展如何?她說:「仲未有呀,都想嘅,有好消息就會即刻公布。」

提到拜會神醫求生B,她笑笑口說:「我咪神醫囉,隨緣啦。」

至於阿謙連日到大埔的健身室操肌,Keep住一副弗爆Body。

他接受東網電話訪問,提到留港拍劇爭取時間造人,他說:「你哋咁快知嘅?係傾緊但未落實,一切等TVB公布,如果成事的確一舉幾得,可以同香港觀眾見面,又可以陪到太太。(有冇向高人請教造人秘方?)呢啲唔使問,好多自己送上門主動教我,畀唔少秘方叫我試,不過我唔想畀自己太大壓力,一大壓力仲更加難有,要放鬆。求神拜佛有效嘅話,都要有行動先得。」

(on.cc)