【單文柔再佗B做禮物?】陳展鵬:咁就真係又驚又喜

陳展鵬今日到石圍角邨擔任慈善活動啟動禮嘉賓,將於下周日(16日)首度以父親身份過父親節。

他露出幸福笑容指那天不用工作,已安排好先跟外父慶祝,再與自己父親吃飯,輪到自己時可能是吃甜品時間,他指太太單文柔平日都會為他送驚喜,當笑指可能是送多一胎作為禮物,他大笑說:

「咁就真係又驚又喜,無咁快,生完兩個月未得。」

陳展鵬坦言成為父親後,工作時會更有目標,會為女兒陳羽媃(小豬比)努力。

早前送相機給太太作為禮物,卻被太太笑指目的是影女兒之用,他說:「部相機排隊排咗半年,左穿右插搵,突然收到通知話有人唔要先咁快買到,又可以早啲影吓小朋友,一份禮物咁多意義幾好。」

日前被讀者影到夫婦兩人外出,太太素顏一臉倦容,他指一有時間便陪太太出行,他笑說:「搞掂個大,就乜都攪得掂,太太都唔係好攰,果日去買嘢之餘順便去睇《阿拉丁》,因為佢想睇好耐,不過做媽咪責任會大啲,所以女人都會辛苦。」

他透露小豬比近幾星期大得很快,又懂得互動笑及學發聲。

(apple daily)