【鄭嘉穎收埋囝囝】咁就可以同陳凱琳過二人世界!?

藝人陳凱琳(Grace)前年嫁鄭嘉穎,今年2月榮升人母,囝囝鄭承悅現4個月大,一家三口溫馨美滿。

今日係Grace嘅28歲生日,之前佢就透露正日會同老公鄭嘉穎及囝囝悦悦,一家三口去旅行慶祝,呢日佢就喺社交網大晒旅行片段,不過就好搞笑咁「埋怨」囝囝阻住佢哋兩公婆過二人世界,留言:「我諗住生日可以過二人世界…但係悦悦實在太恐怖啦~點都擺脫唔到佢。」

咁都未夠,佢哋仲發揮「戲精」本色,拍片作勢要將囝囝放到酲缸入面,實行諗計「擺脫」佢,片中嘉穎負責「落手」,Grace就喺隔籬「睇水」兼向途人示意唔好出聲。

至於悦悦全程勁淡定,似乎已經習慣晒父母嘅誇張舉動,場面非常搞笑。

唔少圈中好友,包括湯洛雯、朱千雪及陳嘉寶等都留言大讚悦悦可愛。

另一邊廂,Grace嘅「少婦聯盟」好姊妹龔嘉欣及譚凱琪,亦喺Grace出發旅行前率先同佢慶祝。

嘉欣喺社交網上載多張生日合照,並留言送上祝福:「謝謝緣分把我們連在一起,祝我們最美最甜的Grace生日快樂,繼續幸福滿滿,We love you」。

(綜合報道)