【湯洛雯劉佩玥吳若希留言話…】黎諾懿繼續晒港普超好笑 

「港普教父」黎諾懿近期人氣不俗,原來身為小生的他私底下相當玩得,近日趁自己主持節目《懿想得到》推出在即,諾懿竟以「港英教父」陳偉霆早前引起熱話的廣告做藍本,拍攝節目的宣傳短片。近日積極跟老師學普通話的諾懿於短片內「自暴其短」,又chok扮陳偉霆笑聲,大收宣傳之效,令人忍俊不禁。

他將宣傳片轉發到自己社交平台,隨即已引起網民熱話。

唔少藝人睇完都有留言,好似湯洛雯就話:「我睇咗啲咩?」劉佩玥同吳若希分別留言話:「好彩有字幕。」

諾懿受訪時笑謂:「係網民提議嘅,話未見過無綫有普通話宣傳片,我口快快應承咗,所以要還債。拍得好快,5-10分鐘搞掂,但拍完都考慮咗一陣先決定推出,事關都驚敏感,畀人話抽水,後嚟覺得無傷大雅且得啖笑,咪出街囉。其實我跟老師學普通話之後已經進步咗,只係我明顯冇語言天分。」他搞笑指自己英語水平比普通話還「強勁」﹕「所以有人提議如果再拍第二輯《懿想得到》嘅話,叫我去英語國家好似加拿大取景,真係好想聽吓我講英文喎。」

(on.cc)