【笑得勁風騷晒鑽戒】朱千雪宣布婚訊後首現身

女神朱千雪昨趁31歲生日時,宣布與拍拖5年的青梅竹馬醫生男友吳昆倫(Justin)結婚,即將成為人妻的她未嫁時前先做孝順女親親媽媽。

今日約一時許,身穿花花衫的千雪做司機載一身貴婦打扮的媽媽,由寓所出發到灣仔潮州酒家飲茶食晏,甫落車,千雪媽媽快人一步一支箭般往酒樓方面行,而囡囡千雪看見傳媒出現,表現大方,笑容滿面受訪。

問她辦好嫁妝未?她話:「未呀。(係咪雙喜臨門有咗BB?)唔係呀,我仲咁瘦!(未來老公會唔會陪未來岳母飲茶呀?)佢唔嚟呀。」

而千雪媽媽見囡囡忙受訪,就折返陪愛女,還大方應邀合照,兩母女心情都同樣靚爆。

兩人約3時半飲完茶離開,因為由冷氣地方走到戶外,千雪媽媽的眼鏡即時起霧,合照時非常搞笑!問到婚禮點搞?千雪說:「所有嘢都仲Plan緊。(唔會喺香港擺酒?)睇吓點啦,未諗到咁遠。(有日子未?)未有,plan緊,之前入紙咋嘛!我哋之後會喺律師樓簽字,簡單處理。」

當記者再追問千雪男友點樣求婚?她一臉甜笑地說:「總之有誠意啦!唔講咁多!(有冇喊?)冇喊,但緊張,我唔知唔識反應,但開心。」千雪更晒出手上的求婚戒,閃到爆!

接受完記者訪問後往取車離開,她先在銅鑼灣放低媽咪,然後獨自駕車返回小西灣寓所。

(on.cc)