【承認係最後一套劇】無綫撮合同馬國明復合? 胡定欣首回應

藝人胡定欣出席新劇《包青天再起風雲》宣傳活動,她稱十分期待新劇,因為自己已相隔一年沒有劇集播出,坦言好擔心自己今年無劇集出街:「我拍近兩三年嘅劇都係暑假播出,而且成績同收視都好好,希望今次呢套都係。」

有指定欣因不續約無綫而冇劇拍?她坦言《包青天再起風雲》的確是她現時最後一套劇…

「之前有套劇原定六、七月開,但最近收到通知係取消咗,而呢一刻係未收到消息有乜劇會拍,不過拍唔拍唔關我嘅合約事,因為劇本上想做好啲同埋有啲嘢要處理,或者將來會拍。(你幾時約滿?)仲有段時間。」

有傳無綫有意邀她與舊愛馬國明合作新劇,她表示對方所拍的劇集沒有她的份兒,自己也希望能跟馬國明合作,至於網民想兩人復合,不知道定欣怎樣看呢…

定欣回應:「大家講笑,因為佢有劇出,所以多咗唔同話題,佢套劇有好成績,我都替佢開心,我都有睇。」

 

 

 

 

 

 

(綜合報道 / on.cc)