【準備做繼母】陳煒一早知男友有小朋友:好感激佢

幾日前宣佈「脫單」的陳煒出席「香港女童軍X龍皇美食慈善宴」,熱戀中的陳煒明顯容光煥發,提到與有「大鼻郭晉安」之稱的醫生陳國強(Dr. Aldous Chan)的戀情,她稱是剛剛開始,確實收到不少恭喜的短訊,像攞獎一樣。問到與樂易玲飯局是否慶祝拍拖?她稱是和樂小姐吃生日飯,對方都未見過男友。

問到是否要答謝紅娘黃智賢?

她笑言都要感謝對方,又指沒有特別跟黃智賢說過感情事,又坦言沒想戀情那麼快公開,自己也未準備好。

講到跟男友出埠去研討會?她說:「因為佢好忙,真係相處時間都唔太多,難得佢出外就陪吓佢食飯。(嚟緊都係跟得女友?)咁我都要做嘢嘅。」


現在拍完手頭上的劇集,問到是否專心拍拖?她笑謂:「可以咁講。(Timing啱啱好?)緣分嚟。(最欣賞男友地方?)最初認識係喺佢公司做美容療程,都係好投緣好好傾嘅,好細心好關心。」

 

陳煒更指男友是她的粉絲,有看她的劇集,所以很話題較多。問到會否為男友公司生招牌?她說:「搵我拍廣告要畀錢㗎,我唔收公司都要收。」

講到有人爆料指陳煒是「小三」,並指陳醫生未離婚,問到對傳言可有不開心?陳煒表示:「唔係事實嘅事,我覺得自己冇需要做任何嘢去澄清,因為佢都已經解釋晒,佢講咗亦代表我答咗,佢都好有承擔,因好多係關乎佢身上,佢亦都好有承擔去答晒有問題,始終佢唔係圈中人,我覺得要佢去承擔都需要好多Energy先做到,我都好感激佢。」

陳煒稱決定拍拖前都已清楚對方的一切,她亦知他有小朋友,但就未見過面。可擔心男友好大壓力?她坦言都擔心:「但佢比我樂觀好多,佢會為我分憂,所以好開心㗎,因咁多年嚟都係自己一個解決,依家有佢。」最後陳煒特別說要澄清,她謂:「佢唔係40歲囉,佢同我同年(45歲)㗎,所以唔好話係姊弟戀,呢樣嘢好重要㗎。」

陳煒宣佈有新戀情,不知道她準備好做繼母了沒?

 

 

 

 

 

 

(綜合報道 / on.cc)