【何超盈誕B女】四太:佢出咗世後我就唔再接受記者訪問

賭王何鴻燊四房女兒何超盈昨晚誕下8磅多的B女「荷包蛋」,四太梁安琪於下午2時15分現身醫院,雖然帶點倦容,但心情相當開心。
四太謂:「琴晚見咗孫女,好多謝大家為超盈開心,亦為我開心!首先感覺超盈係大個咗,當BB荷包蛋出世後我就唔再接受記者訪問。(點解呀?)因為要湊孫,好忙,到時一pad嘢咁。(見你眼腫腫,好感動?)係唔夠瞓!多謝大家關心。」
問到孫女同何生何鴻燊見面了嗎?她謂:「應該見咗。(你有冇幫手餵奶?)得㗎啦,醫院、所有人、朋友個個都畀好多意見,我都過時喇。」
提問到超盈可有說生B好辛苦?她表示:「事實生小朋友唔係件簡單事,生完教兒育女更加要有心機,你哋睇吓你哋(在場記者)個個生得高大威猛,諗番你哋父母嘅感受,你哋應該有啲都做咗父母,大家經歷一代一代,望個孫荷包蛋快高長大。」
對孫女荷包蛋有什麽期望?她說:「其實最緊要健康,當超盈大肚時,個B未出世,個個都擔心,超盈都擔心,我就好感動,我冇份入產房。」送甚麼給孫女?她謂:「呢啲遲啲先。」四太稱昨晚整晚都在醫院,又要返工,亦要照顧老公何鴻燊,她謂:「樓上樓下,但何生更加重要。」
(綜合報道 / on.cc)