【回禮就係…】《東張》李旻芳黃耀英過大禮 準新娘打扮勁吸睛

將於11月舉行婚禮的《東張西望》主持李旻芳,早前二人拍攝婚紗照…

李旻芳坦言最初無想過拍攝婚照,她說:「我淨係想簡簡單單留到結婚當日先執Snapshot,不過每次同身邊朋友講,佢哋都話一定要影,話影咗到時唔鍾意先算,唔影就驚會後悔,所以最後說服咗自己。」

近日於娘家舉行過大禮儀式,準新郎黃耀英西裝打扮英氣現身,惟準人妻李旻芳卻反傳統,紮起孖辮以闊身衫,再配搭一副粗框眼鏡與黃耀英合照,這種反差大家覺得怎麽樣?
黃耀英指與旻芳情投意合,感激其家人允許這件婚事,絕對是一生榮幸。
帶同大量嫁女餅、海味、紅酒及一堆金器的黃耀英,還特別為旻芳打造后冠,問到此舉是否視太太為皇后?
他馬上肉麻地說:「佢係Miss Universe,因為佢嘅美麗好似宇宙一樣,不斷咁放大緊同有壓到性嘅。」旻芳被問到為何打扮如此特別,她即撒嬌指是老公構思:「佢話自己係城市人,所以揀着西裝,我就要相反特別啲,咁我屋企比較舊派,最後就想我咁樣打扮,幾得意呀!」
原來是準老公吩咐的,旻芳真的好聼老公話啊!
準老公買了一個金后冠給你非常特別,她回答說:「佢話條裙褂本身嘅圖案都好靚,唔想畀頸鏈遮住,所以就揀咗呢件頭飾畀我囉!」
再卿到兩人婚禮籌備如何?旻芳透露基本上已準備好,暫時只有結婚場地的裝飾尚未確定:「我哋訂咗一堆法國護膚品做回禮,諗住自己貼番婚禮貼士同書籤上去,依家都未開始整,所以屋企擺住好多紙皮箱等拆。」
(綜合報道 / on.cc)