【被指住二千呎獨立屋 擁千萬物業】「仙氣女神」鄺潔楹被爆係富千金

「仙氣女神」藝人鄺潔楹(Judy)近年被受無綫力捧,除了有甜美外表之外,不論做綜藝節目主持還是拍劇都有好表現,可謂多才多藝!

「Venus」近日重歸《愛回家之開心速遞》

擔當綜藝節目《3日2夜》、《香港美食一條街》主持頗出色,早前還自爆拍攝《香港美食一條街》時曾試過一日食七餐。(相關新聞:https://bit.ly/2NjI3N0

最近Judy被揭家底頗豐厚,除了被指家住二千呎獨立屋外,又被指與哥哥在跑馬地有逾千萬元物業,同時亦有開投資公司。

Judy受訪時否認是「富千金」,只是多得家人投資有道:「我點會係富千金?都係自己揸車,大家叫番我『哈比』啦!」

「我只可以講自我開始懂事以嚟,屋企人都灌輸有關投資嘅知識,好多都係我哋共同擁有嘅財產,要歸功於佢哋,我入行以嚟冇走捷徑,由娛樂新聞台開始做起,所有嘢都循序漸進,希望大家睇番我工作方面啦!我好努力㗎!」

Judy否認是富千金。不過她真的很努力和熱愛自己的演藝事業,很珍惜每次演出的機會,大家就多注意她的表現吧!

 

 

 

 

 

(綜合報道)