【教女有一套】陳柏宇公開鬧太太好賤格:佢目標係要Hurt你

歌手陳柏宇(Jason)早前為TVB娛樂新聞台節目《StarTalk》任嘉賓,接受主播許文軒(Edmond)專訪,談及已為人父的感受…
Jason表示:「我細個爸媽分開咗,我對爸爸嘅印象都好少,始終有父母一同照顧小朋友比單親家庭好,所以我依家會選擇陪個女多啲,因為小朋友好善忘,少見就唔理你,之前我老婆帶咗個女去台灣旅行九日,阿女返到香港之後就唔理我,好Hurt!」
提到在元旦日Jason公開鬧太太乞人憎,他笑說:「佢的確乞人憎,但唔影響我愛佢,唔代表我唔尊重佢,其實我只係想帶出一樣嘢,要將人同事分開,對事唔對人…」
不過Jason指太太是對人唔對事:「佢好賤格,我同佢鬧交,佢唔會同你討論,佢目標係要Hurt你,要你唔開心,雖然係咁,但我會包容佢,每一次我都會同佢講對唔住先,我希望佢對佢朋友都會咁樣。」
Jason隨後亦大讚太太疑似補鑊:「我希望個女會學習我太太嘅善良,希望女兒永遠都想幫人先,再慢慢學識過程中保護自己,因為如果保護先,就會少咗人得到幫助。」
(綜合報道)