【曾公開鬧爆老公】早婚吳若希直言有老爺奶奶就夠:唔使老公都得

曾公開鬧爆圈外老公何兆鴻(Alex)的歌手吳若希(Jinny),實際上兩公婆糖黐豆勁恩愛,Alex更不時陪開工,已經完全熟悉Jinny身邊所有同事,她坦言自己記性差,是一個沒有秘密的人,因此老公好放心,知道自己一定講真話。
25歲就結婚的Jinny承認有所犧牲,但反過來覺得幸運:「老爺奶奶對我好好,好到我覺得唔使老公喺度都得,有佢兩老就夠!可能我媽咪照顧唔到我,佢都需要被照顧,但喺老爺奶奶身上,我有種被照顧感覺,好有家庭感覺,可能由細到大都好渴望有個好完整屋企,依家星期六、日係Family Day,我就好開心。」
有女萬事足的Jinny視女兒為最大收穫:「成日同人講我老細係我個女!」坦言結婚生女對事業多少會有影響:「我都有諗,如果我無生小朋友,依家嘅我會係點呢?但我知道即使事業好好、所有人都聽我嘅歌,都唔夠我有小朋友咁開心。無論發生咩順意唔順意嘅事,返到屋企就最Relax。」
並透露已有晒計劃:「梗係會再生!不過我同細佬距離太大,我好似阿媽咁照顧佢,所以唔好相差太遠,4、5年OK,姐姐又識得照顧細嗰個。(兩個就夠?)兩個啦!生多個唔係唔諗,只係養一個小朋友唔係平,如果冇一個咁好嘅生活水平畀到佢哋,就唔想屈就個小朋友。」
(綜合報道 )