【戀情曝光!】B都抱埋!劉佩玥融入周志文屋企!

28歲的無綫小花劉佩玥(Moon)入行以來緋聞多多,被指「收兵」高手,曾與伍允龍、翟威廉及黃宗澤等傳緋聞,但傳得最盛是同齡的「巨聲幫」周志文(大孖),至於大孖亦一樣,女友如車輪轉,曾與前少女標本成員袁紫僑(CoCo)拍拖,又跟馬賽、蔡思貝、吳若希等傳緋聞,有「花王」之稱!

(一齊BBQ)

廣告

Moon與大孖近年被傳暗撻,多次被拍到出雙入對,經常一齊「Happy Live」直播唱歌,去年4月又齊齊遊上海

廣告
劉佩玥(左2)之前同周志文(右)去咗上海。

Moon亦多次以「跟得女友」身份支持大孖出戰籃球賽,男方還經常出入她在港島區的寓所。早前大孖的「波友」陳安立生日,他帶同Moon到賀,合照時更糖黐豆,愈愛愈明顯。

阿嫂地位出晒嚟劉佩玥(右3)B都幫手抱埋,睇嚟真係融入周家喇!

昨日有讀者爆料指前晚大孖與Moon拍拖遊嘉年華,同場有周志文胞弟「細孖」周志康與太太Emily以及好友溫家偉、呂熙及范彩兒等,但沐浴愛河的Moon與大孖眼中只有對方,不時孖咇行開玩攤位遊戲,雖然沒有過分親密舉動,但不時有說有笑及情深對望。「歸隊」大合照時,Moon被大細孖及周家親戚包圍,更幫手抱着細孖的BB女,阿嫂地位呼之欲出!拍拖搵一堆人掩護

不過,大孖接受電話訪問時仍死口唔認與Moon拍拖,只表示現場有多位好友:「我哋十幾人一齊玩!知道一直有人影我哋,有途人想同我哋合照,我哋都大方影!(多人一齊係煙幕?)唔係,聚會有時人多,有時人少,總之唔係拍拖啦!」至於Moon亦口徑一致表示只是好友聚會。

修心養性

據知,二人密冚戀情以力保事業,近年Moon事業飛躍,最近又因劇集《降魔的》人氣再升,而多年來緋聞不斷的大孖簽下邵氏電影經理人部,承諾會「修心養性」事業為重,因此拒認拍拖,又經常找好友做掩護,如陳瀅、何雁詩及翟威廉等,但二人關係已是朋友圈中公開的秘密。周志文之前借狗攻「玥」!

此外,鎖定Moon的大孖最近變專一男,遠離女色,平日外出多數全男班,日前他跟羅孝勇在尖沙咀工作後到旺角食生煎包,之後羅孝勇接載大孖返其藍田住所。大孖昨日還與藝人楊潮凱、傅嘉莉探望胡杏兒和BB,眾人笑晒合照。

周志文(右)黐仔避女!

(東方日報)