【旁人急叫報警】馬景濤強吻 劉嘉玲尷尬:嚇死我了!



劉嘉玲貴為影后級巨星,一向高貴大方、處事淡定,不過噚晚去騰訊節目《吐槽大會》,馬景濤一見劉嘉玲,即撲上前將嘉玲成個人抱起,轉咗一圈,更向鏡頭大叫「克制克制克制」,再大叫「劉嘉玲」,情緒相當亢奮,仲捉住嘉玲強吻,見慣風浪嘅嘉玲都被佢嚇死,但係依然大方企喺佢隔籬,未有太大反應,反而旁人起哄叫「報警吧」。

劉嘉玲當日做節目嘉賓,由於節目係「吐槽」為主,難免互相戲弄同開玩笑,主持人先笑言因為冇錢,請唔到影帝梁朝偉,但是請到同嘉玲有淵源嘅「咆哮帝」馬景濤,接著馬景濤被cue上台,點知場面即一發不可收拾,馬景濤先又抱又錫嘉玲,展開Talk Show,馬景濤仍然好自high,不斷大叫同一句話,自嘲:「我算甚麼啊,我不過就是一個懂得歇斯底里,懂得去咆哮的一個人!」

成個Talk Show氣氛都好尷尬,其他來賓「你眼望我眼」,好似唔知點算好,全場氣氛冷卻,有來賓甚至遮面同反白眼。有網民懷疑馬景濤可能飲醉咗先上節目,或者自high當咗係個人Talk Show咁去演出,疑似「發台瘟」,唔少人都戥嘉玲被強吻而心痛。

馬景濤微博截圖

馬景濤今日喺微博直認當日不小心表現過火,有爭取補錄去半夜3點,對於網上負評,佢表示接受:「失敗就是失敗了,也願意為此擔當首次脫口秀(Talk Show)不良結果。不論是喜歡我的、討厭我的,因此離開我的粉絲,我都為此真誠地向大家道個歉!」對於網民懷疑佢「喝了再上」,他指「這個鍋我不背」,並透露錄影前根本「沒吃東西」。

馬景濤微博截圖

(蘋果日報)