【2012年參選港姐】宣佈佗B五個月:多謝,多謝

但點解發文話喜事連連?因為佢都疑似有喜呀。另一張相見到佢摸住自己個肚,在旁嘅鄭丹瑞亦都用手指住,唔通真係兩個靚女都有喜訊咁開心?

廣告

廣告

曾參選2012年港姐選美的無綫小花陳華鑫(Gloria),今年一月入紙申請結婚,下嫁圈外男友周國榮(Darryl)。

今日藝人郭千瑜喺社交網上載咗第26期藝員訓練班同學嘅聚會相片,藝人郭千瑜用手托住陳華鑫個肚,仲留言:「我哋又有喜事要宣布喇,喜事連連,Yeah yeah yeah,so happy。」

另外陳華鑫亦曾上載過佢老公用孭帶孭住毛公仔嘅相片,仲話老公等唔切要做爸爸了。

但點解郭千瑜發文話喜事連連?因為佢都疑似有喜呀。另一張相見到佢摸住自己個肚,在旁嘅鄭丹瑞亦都用手指住,唔通真係兩個靚女都有喜訊咁開心?

不過原來郭千瑜只係扮大肚同鄭丹瑞合照留念。


陳華鑫受訪時報喜指正佗B五個月,預產期在12月:「多謝,多謝,啱啱五個月可以講,之前未佗定唔講得住。(仔定女?)仔女都冇所謂,都算佗得舒服,冇嘔吐不適,但係因為宮縮,醫生建議留喺屋企休息。」她指隨著肚子越來越大,做媽媽的感受更強烈,但暫時不想透露BB性別,希望保持神祕,並表示正開始準備BB車、BB床等日常用品。

曾經為無綫藝員訓練班出任校長的鄭丹瑞,與一班學生感情深厚,陳華鑫更是他第一年入無綫做校長時的學生,對於陳華鑫有喜,他笑不攏嘴:「係呀,我就快有契孫喇!好開心,我第一年做校長,就係第廿六期無綫藝員訓練班,一班學生好似何廣沛咁,到依家都仲經常有聯絡,畢咗業五年,佢哋有乜嘢問題都會走嚟問下我嘅意見,大家嘅感情好深厚,陳華鑫喺布吉結婚都有請我去。」

(on.cc東網)