【個仔都唔執輸】自爆下月做新郎下年再做新老爺!?

下月再做老襯,53歲的他曾經失婚,今次被年輕近廿年的「銀行之花」鄧楚雅(Keynes)成功俘虜,拍拖不足一年,決定閃婚,已定於10月6日假酒店筵開25席喜酒,宴請圈內外親友。

四月時出席好友林子善婚宴
娶得美妻的無綫藝人韋家雄當然要影靚靚婚紗相留念,兩位準新人笑得非常燦爛!他昨日接受電話訪問,表示今次帶老婆返自己兒時長大的華富邨取景,與愛人重回快樂成長地,一齊遊歷他的回憶,相當浪漫,其中一張相在瀑布前深情留影,原來有一段死過翻生的故事,甚為感動。他說:「嗰時我細個,同一班小朋友玩,去到呢個瀑布灣游水時,差啲浸死呀!呢個地方好難忘,所以我哋要喺度影相留念!」

他稱當日帶埋Keynes領養的愛犬影相,視狗狗為家人般看待的他,被問婚後可會快快生B?他卻稱先過二人世界,暫未計劃生育。

與前妻育有一子韋庭鋒,家雄稱現年27歲的兒子與「未來媽媽」相處融洽,據知其子與女友亦感情穩定,眼見老竇完婚,自己都唔執輸,亦有結婚打算,問到家雄是否做完新郎再做新老爺雙喜臨門?他說:「佢哋(兒子和其女友)感情好好,係有計劃結婚,不過唔會咁快,應該明年或者後年!」

 

 

 

(on.cc)