【老公霍建華變賤男】林心如忍唔住火起 粗俗字眼發文

大陸宮鬥劇《如懿傳》,唔經唔覺已經播到第74集,而被喻為後宮最靚、由李沁飾演嘅香妃亦已經出場,而且仲搞到飾演乾隆嘅霍建華好似撞邪咁鍾意佢,不過可惜本身香妃對已經死咗嘅未婚夫念念不忘,仲爭啲搞到自殺添。

而一直得唔到香妃嘅霍建華,甚至要皇后周迅去幫佢勸香妃投懷送抱,真係離晒大譜,因而令霍建華成為劇中第一賤男。

香妃

不過咁都未夠,更離譜嘅係,劇情講到香妃因為唔想有龍種所以要求周迅賜藥俾佢,而當霍建華得知呢件事之後,就大大力摑咗周迅一巴。

知道周迅賜藥之後,霍建華嬲到震(網上截圖)

 

呢一巴,除咗打到周迅死心之外,就連霍建華老婆嘅林心如亦睇唔過眼,喺微博出post表示「第一次有讓我想棄劇的衝動」,而佢更配嗰2張相,其中一張係老公話「你就讓朕任性一回吧」,而另一張,則係周迅加咗「任性你妹」呢句設計對白。

平日見林心如都斯斯文文,但今次佢出post竟然出現「任性你妹」呢個頗為粗俗嘅字眼,可見林心如睇完老公嘅賤男演出後,都忍唔住火起。

 

 

(apple daily)