【本來好溫馨】點知再引網民罵戰…

林芊妤(Coffee)上月16日一索得男,生咗7磅重「咖啡仔」!

Coffee就揀咗餵母乳,之前佢成功吸出初乳,護士都讚佢叻。

而佢亦貼咗「製成品」嘅相上ig,足足有100ml,好犀利!

Coffee產後極速修身,仲透露囝囝已經改咗中文名翟德彥。

今日係彥彥滿月大日子,坐完月嘅Coffee就喺Ig貼咗一張溫馨滿滿嘅餵母乳相。

呢張充滿愛嘅溫馨照,上載咗短短兩個鐘,已經吸引3萬幾個網民讚好,好多網民都留言,大讚Coffee偉大,唔少媽咪仲話希望多啲人支持餵哺母乳,其他留言就包括「哺乳媽媽最美」、「滿滿的母愛」、「好羨慕啊 個胸型重咁靚」…….

當然,呢啲嘢永遠都有正反方,亦有網民接受唔到Coffee將餵母乳嘅相公開,留言質疑佢點解要咁做,好似話「餵咪餵點解要咁影俾人睇,都做咗人阿媽都仲係咁」,又話要unfollow佢。

不過,大部份網民都好支持Coffee,仲因為力挺Coffee而與反對嘅網民爆罵戰,Coffee亦有回應網民:「其實只係一張好正常嘅相,相信我以前嘅泳衣相都性感過呢張啩?哈哈,我覺得今日係我第一個BB滿月嘅日子,想好好地喺自己平台post呢張相嚟紀念今日,因為其實係好幸福嘅事。」

(Apple daily)