【黃日華患癌太太傳來好消息】但囡囡黃芷晴就有壞消息公佈

廣告

藝人黃芷晴出席朱古力活動,身穿紅色中空lace裙的她頗為性感,她即場設計朱古力聖誕卡。

廣告

廣告

講到媽咪現時情況?她說:「OK,係定期覆診,其實上次訪問冇交代太多,但想藉今次同大家交代番,其實佢真係唔係復發,其實媽咪係今年做咗個療程,係醫生建議嘅,就係可以醫血癌最好嘅方法,就係接受骨髓移植,依家就已經做完㗎啦,其實幾年前醫生都建議過做,但今年就搵到適合嘅骨髓,不過就唔知係邊一個,好多謝佢。」
她表示媽咪八月底做完手術,現時休息了三個月,可以在家中休息,現時全家都放下心頭大石,問到可是最好的聖誕禮物嗎?她說:「都係,其實爸爸生日就係佢出院嗰日,佢九月頭生日,其實都要多謝爸爸,因為我都多嘢做,所以要多謝爸爸照顧媽咪。」

廣告

黃媽媽終於康復真的是一個好消息!但是囡囡就有個壞消息公佈…

廣告

活動上她自爆現時沒有男友,她坦言兩人於一個月前分手。

「其實呢兩年半裏面我哋嗌交時間比較多,大家都攰,大家執着於唔同嘢,所以不如分開,依家自己心情OK,反而之前成日接啲婚紗騷,不過我朋友裏面都係得一個結咗婚,所以我唔急,搵啲朋友或者屋企人過聖誕。(準備識新男朋友未?)咁快?未算準備好。」
於聖誕節前分手,對芷晴來説都算是一個壞消息,希望她的家人和朋友都能陪伴她,讓她不用過一個Lonely Christmas~

 

 

 

 

(綜合報道 /on.cc)