【重過哥哥】楊證樺沈可欣第二個仔仔出世喇!

曾主演《是咁的,法官閣下》、《跳躍生命線》的43歲無綫藝人沈可欣,2015年與藝人楊證樺結婚,翌年誕下一子楊宏志(Eugene)。

兩人亦經常被安排一同演出,於《踩過界》中飾演一對聾啞夫妻,非常考演技和默契!
沈可欣 開心速遞的圖片搜尋結果

曾在田蕊妮主持節目《1+1的深情》再次重演求婚,太太感動得落淚,恍如當初出嫁一樣!

早前,一家三口宣布懷有第二胎。

更拍攝了一輯唯美大肚寫真。


今日兩人再帶來喜訊,第二胎仔仔於昨日(10日)出世,楊證樺在社交網公布喜訊:「2018年12月10日,細佬出世了,母子平安。」

他還上載了一家三口合照,見到剛剛出世的仔仔戴上黃色冷帽,五官標致相當可愛。

楊證樺接受傳媒訪問時,表示:「太太琴日朝早開始作動,我即刻送佢入院,晚上BB就出世喇。太太順產,BB重7磅1安士,仲重過哥哥。其實近期有幾部劇要拍攝,幸好太太分娩時唔使開工,可以入產房幫BB剪臍帶。太太陣痛時係咁捉住我,好大力。男人都冇佢咁大力,知佢真係好辛苦。依家全力陪住佢,照顧佢。」

此刻就一家四口了!祝福他們以後生活愉快,幸福美滿!不過一定要繼續拍劇給觀衆欣賞呀!

 

 

 

 

(facebook  / 綜合報道)