【張繼聰都受影響!?】謝安琪:聽到呢個消息都好沉重

藝人張繼聰時不時都會同老婆謝安琪(Kay)喺社交網到放下閃,特別係成日PO囡囡張靖(Karina)嘅可愛相,一家四口幸福又溫馨,真係超Sweet!

謝安琪同任賢齊昨日喺尖沙嘴出席活動。

提到hmv清盤,近日推出新碟嘅Kay話知道消息,但暫時唔知對自己有冇影響,作為唱片業一份子,覺得好欷歔,佢話:「我都鍾意去唱片舖聽歌,感受吓唔同嘅創作,唱片業艱難已經唔係今時今日,所以仍然好努力去做音樂,同創作係值得尊敬,希望做一啲嘢,令到本地樂迷能夠再支持唱片。」會唔會轉攻網上推出歌曲?阿Kay話:「聽到呢件事都好欷歔,我當然唔想,一路都想搵方法求存求變,聽到呢個消息都好沉重。」

至於老公張繼聰為蕭定一旗下藝人,有冇受事件影響?阿Kay話 :「以我所知佢係電影部分,唔直接有關連,但詳情都要問番佢。」

同場嘅小齊被問到hmv清盤面臨倒閉,佢話:「o依家啲人屋企都唔買CD機,時代進步年代唔同咗,又係潮流轉變,工業革命變化,我哋歌手都差啲被人淘汰,好多人問我係咪出新歌,我都問你有買咩?山不轉路轉,路不轉人轉,要調整。」

(綜合報道/Apple daily)