【去年小產大受打擊】人工受孕都唔成功:冇諗過可以自然有BB

42歲陳少霞同前夫生咗2個女之後離婚收場,之後好幸運地畀佢再搵到幸福,喺前年同61歲「法拉利之父」李文輝結婚。

原來陳少霞結婚後一直想為老公生個BB,今日有報道就話陳少霞去年原來曾經小產,因為呢件事,陳少霞大受打擊,有3個月時間同外界完全隔絕,後來佢接受醫生建議接受人工受孕,可惜唔成功,陳少霞唯有打消生BB嘅念頭,點知竟然自然懷孕,令陳少霞同老公都相當開心。

相關新聞:【兩年前嫁61歲八億身家富商 42歲陳少霞佗第三胎恭喜哂!】https://goo.gl/ZFufAE

出席活動時已經見到肚凸凸。

《蘋果》今日打畀陳少霞求證懷孕一事,佢先透過短訊話:「感謝主,感謝大家的祝福!這次懷孕不是預期之內的,我對懷孕沒有太大信心了,但我在9月23日受浸後,10月我就懷孕了!所以真是神給我們最好的祝福!再一次感謝大家對我們的關心,願主賜福給你們。」之後佢再話:「我同Richard都好感謝你哋咁關心我哋,係呀,好開心,咁樣嘅age,我哋都冇諗過可以自然有BB㗎,所以真係好感謝主。依家精神好咗好多嘞。懷孕初期成日反胃作嘔,好怕煙酒及油煙味,所以好耐冇入廚房,每日以白飯及烚粟米醫肚,所以瘦咗,但去睇醫生佢哋話係正常嘅,冇反應先唔好。好記得第一次去照超聲波,護士話我係咪有高血壓,因為血壓偏高,好彩照完話胎兒好健康、一切好好,咁我個心定咗再度血壓,血壓真係正常番冇事,護士叫唔使咁緊張。」

至於預產期正值少霞夫婦結婚紀念日前後,令她額外好開心,她說:「有咗就成年咩嘢禮物都唔使送畀老公嘞,可以慳番,呢樣係佢最好嘅禮物囉。我哋都好感謝外界朋友嘅支持,有啲朋友仲開心過我,亦都多謝媒體嘅關心,祝大家新年進步。」

(綜合報道)