【被指奉子成婚】Niki周勵淇首公開現身

廣告

廣告

廣告

周勵淇(Niki)去年12月突然宣佈同45歲大陸演員傅浤鳴(前名傅程鵬)結婚,被指奉子成婚,一直未有露面,Niki今日喺中環出席化妝品牌活動,左手戴上鑽戒,着上白色斜肩裙現身。

廣告

問佢會否在港補擺喜酒?Niki表示不會,因為不想大搞,故才選擇旅行結婚,而問到在哪結婚?她神秘地說:「海外,我想保持低調,由入行到依家都係,唔會特別去講,想有番私人空間。」Niki又透露只有雙方家人出席婚禮。


諸葛紫岐都有恭喜新婚嘅Niki。

Niki透露會以香港為基地居住,加上老公在港也有不少朋友,問老公改名結婚是否為免被起底?她否認:「唔係,其實改咗一段時間,因為公布結婚所以公布埋。」

傅浤鳴同前妻程愫於上海戲劇學院相識,結婚20年育有一子,曾一齊上節目分享情路,2017年3月傳離婚,去年年底傅浤鳴與Niki結婚。同Niki再婚嘅日子咁近,加上前妻程愫嘅閨密劉馨遠曾留言「會有報應」,令佢哋被冠「小三渣男」稱號,對於小三之說,Niki強調同老公拍拖到結婚嘅日子係一年內發生,佢話:「肯定唔係,好多猜測,唔多唔少都會唔開心,好難個個去解釋,完成咗人生大事,所以先同大家分享,唔係就唔係。」Niki話老公有為佢抱不平:「男人未必適應到,佢想幫我澄清,我叫佢唔使咁勞氣。」

廣告

至於老公被指「渣男」,Niki話:「佢唔係嘅話,人哋點講好難好控制,唔知點回應。結婚係開心事,有唔同聲音係預咗,唔好畀嘢影響。(婚前有冇為傳聞而擔心?)佢係結過婚、有小朋友,我好多朋友同家人都知,不過有啲朋友唔知就好surprise。我好低調,所以先唔擺酒,但之後會分批請朋友食飯。(咁快結婚了解清楚未?)快慢好難衡量,大家舒服就結婚。」問到Niki老公有乜嘢吸引?佢話:「我鍾意就得!大家好夾,好舒服就OK,唔使諗太多嘢。」

對於有報道指Niki突然宣佈結婚係奉子成婚,問佢係咪真係有咗,佢坦言:「冇,你哋睇我個肚。其實有好多唔同版本,唔緊要啦,大家猜測啫,我話畀大家知唔係,幾時有就唔知,順其自然,暫時唔好住。」

Niki想先享受二人世界,希望明年生B,問佢今年已踏入40歲,怕唔怕變高齡產婦?Niki話:「都明嘅,大家都為我好心急,時間同年紀係有限制,但唔想為呢啲而去做,一步步嚟,希望畀一年時間我。」佢亦冇考慮雪卵,目前先要調理身體。

 

提到佢有一個8歲繼子,Niki不願多提:「呢個唔想透露咁多,始終牽涉到人哋嘅小朋友,唔想影響人哋。」問Niki係咪好介意繼母嘅身份?佢就話:「唔想特別去講,係咪呢個身份冇所謂,佢以前係點都好 ,我接受佢嘅過去同發生嘅一切,我哋一齊嘅時候已經知道。」問到老公突然改名係咪想避開被人起底?Niki就否認,仲話個名改咗一段時間,趁結婚順便公佈啫。

 

相關新聞:

【閃婚爆奉子成婚!?】Niki周勵淇親自回應 https://goo.gl/abCx5S

【有料爆?】鍾鎮濤要祝福Niki早生貴子就立即話…  https://goo.gl/HW4bU7

【有一仔 離婚3個月即與Niki相戀 】周勵淇老公大起底  https://goo.gl/um6nhG

【兜兜轉轉】39嵗Niki周勵淇宣佈已婚 https://goo.gl/zZ2GS8

(綜合報道)