【會離開《愛.回家》?】大小姐林淑敏:大家都好似變咗一家人咁

廣告

「大小姐」林淑敏接受電台訪問,她開心《愛.回家之開心速遞》有30.5點收視:「近期第一次有咁好成績,仲要淨係計電視,冇計跨平台,難得假期都咁好收視。」

廣告

廣告

廣告

講到網友話依家淨係睇《愛》,佢就話:「好感動呀!(成績咁好會唔會慶祝?)希望有飯食。(你請咪得?)嗰集唔關我事㗎,叫佢哋請,哈哈。」但她亦謂希望可以拍多些劇:「呢兩年拍處境劇都學識好多嘢,都希望可以拍其他劇試吓。」拍其他劇會唔會離開《愛.回家》?

廣告

她亦透露《愛》劇的人和事都好好:「故事又好開心,大家都好似變咗一家人咁,有場戲Terry(李偉健)要扶我,佢話可能要掂一掂我大髀,我話得啦,係我細佬,完全唔覺得有抽水嘅感覺。」問到老公可有晚晚支持?她說:「如果佢喺屋企係一定要睇,因為我要問書。(如果佢答唔到咁點?)迫佢睇多次,有時睇重播我會逼佢一齊睇,有時佢都會厭。」

林淑敏的圖片搜尋結果

講到之前奪得「最佳女配角」,她坦言工作有增加:「但希望再多啲。(老公心痛你太操勞?)我唔驚佢心痛我,我驚可能狀態會下降,但So Far都應付到,我飲食都檢點。(新年都忍到口?)忍到,最多嗰3日留喺屋企瞓,哈哈。」

(on.cc)