【爲囡囡積極反思同改變】李璨琛聽到個女喊先驚覺已經成爲爸爸

電台節目主持人梁泰來請得李璨琛任嘉賓,節目中,他坦言聽到愛女Lucy的哭聲才覺得已成為父親!

「不論太太佗住囡囡,還是入產房嘅時候,我都有陪住佢。到我個女出世,我睇住她:『吓?我個女?』都仲未感受到自己係個爸爸,直至抱住佢嘅時候,睇到佢哇哇大喊,我就諗:『呢舊嘢原來係我個女!』嗰時就知道自己係位爸爸。」

李璨琛婚後成顧家男,但女兒出生前發生醉駕事件,他直認此事的改變更大!

「我覺得個女出世對我嘅改變更大,加上嗰時又發生咗醉駕事件,我都留喺屋企一段頗長嘅時間,都有反思作為一個爸爸應該要做咩,因為依家已經唔係只有我同太太兩個人喇!多咗一個小朋友,責任就大咗,唔希望他日個女問爸爸點解做咁嘅事,希望能做個好榜樣。」

「但既然都發生咗,我覺得上天都畀咗我一個Signal,『好喇!你係時候要轉變一下!你唔能夠再好似以前想點就點,你依家做任何事都唔係你自己一個人嘅事。』」

 

 

 

 

 

(綜合報道 / on.cc)